Github Boards Devices Community Docs Blog

Disable blue led on esp32-dev

Hi all. I searched the forum but I did not find similar threads/questions.
So I have ESP32-dev board acting as BLE and IR gateway.
Until v0.94 the blue LED/light was off and did not bother me , but after upgrading to 0.95 the light is ON when the board is powered. Bit it is very bright.
Is there any way to disable the blue (i guess status) light-LED via MQTT or some variable in the Platform.IO before upload?

Thank you.

Another issue - for some reason sometimes the board is disappearing and reconnecting to the wi-fi router. the board is 1m away from the router.
16:50:45

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is connected

16:50:45

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is disconnected

16:42:15

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is connected

16:41:55

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is disconnected

16:41:55

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is connected

16:41:52

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is disconnected

16:41:52

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is connected

16:41:52

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is disconnected

16:38:37

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is connected

16:38:37

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is disconnected

16:37:07

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is connected

16:37:07

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is disconnected

16:18:51

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is connected

16:18:51

OpenMQTTGateway_ESP32_BLE is disconnected

I have changed

'-DLED_RECEIVE_ON=0'

to

'-DLED_RECEIVE_ON=1'

in the relevant environment.

Not sure if this was the correct/best way, but made it more pleasant for me than with the blue LED on constantly :wink:

The led is constantly on, regardless IR transmissions.
Did I understand you correctly-you are speaking about IR?

I was speaking about the ESP32 environment in platformio.ini, which you seem to have configured for BT and IR.

How does your env look there?

You are right. I have made the following changes and the blue led is off. 10h

‘-DLED_RECEIVE=0’
‘-DLED_RECEIVE_ON=1’